Aceste pasari sunt ideale pentru orice crescator incepator. Cintezoiul Zebra (lat. Taeniopygia guttata) e o pasare de dimensiuni mici, nu presupune costuri mari de intretinere, e o pasare activa si, ceea ce reprezinta un mare avantaj: nu necesita ingrijiri speciale pentru a se reproduce. Zebra Australiana are o speranta de viata de 12 ani in captivitate.Cresterea cintezoiului zebra
Intretinerea cintezoiului zebra
Tavitele pentru apa si cele pentru hrana se confectioneaza de obicei din plastic. Odinioara se gaseau si tavite din sticla sau portelan, dar ele apartin trecutului. In cresterea cintezoilor zebra se practica folosirea instalatiei automate de hrana care portioneaza grauntele pe masura necesitatii. Instalatia este ideala si din punct de vedere al igienei, fiind inchisa, nepoluand astfel apa. Se poate incarca chiar si pentru 2-3 zile.
Cintezoilor zebra le place sa se scalde. O fac de mai multe ori pe zi, deci trebuie sa le facilitati desfasurarea acestei activitati. Vasele pentru scaldat, care se pot gasi in magazinele de animale, trebuie umplute cu apa de robinet la temperatura camerei. Tot de curatenia periodica a coliviei tine si schimbarea apei.
Cintezoiul zebra este o pasare de camera nepretentioasa, hrana de baza fiind compusa din seminte de mohor, mei alb, mei rosu si seminte de iarba-canarasului. Consuma cu placere verdeturi: frunze de salata, frunze de spanac, frunze de morcovi si patrunjel. Le consuma, pe cat posibil, vestejite. Poti sa le servesti oua fierte si cascaval, razuite. Are o fire vesela, este o pasare zglobie, se scalda cu mare placere.Hranirea este partea cea mai importanta in cresterea acestei fiinte. Daca esti constient de obiceiurile speciei, atunci in mod sigur nu vei avea probleme legate de sanatatea pasarii.
Hrana cintezoiului zebra are patru componente principale:
1.seminte, mixtura de seminte
2.verdeturi
3.hrana moale
4.minerale
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.