Lonchura Striata Domestica - Specialistii spun ca prezentele variante de pescarusi japonezi sunt rezultatul a sute de ani de munca in Japonia, de unde au si fost aduse in Europa ca pasari de camera. Pescarusul Japonez se impaca bine cu alte specii, e usor de intretinut si poate fi o adevarata oaza de relaxare in caminul tau!Dimensiunea pescarusului japonez este 12-13 cm. Este o pasare mica, sprintena si pasnica. Are mai multe variante de culori, dar in colivii de obicei vedem pescarusi de culoare alba in combinatie cu diferite nuante de maroniu sau ruginiu. Sunt cunoscuti si sub denumirea de pescarusii cu smoc. Masculii canta foarte frumos. In timp ce canta, efectueaza si un dans foarte dragut.
Pescarusii au nevoie de o cadita in colivie!
Desi nu au pretentii, e indicat sa fie tinuti la o temperatura de minim 10 grade Celsius. La temperatura camerei se simt foarte bine. Sa nu uitam sa le punem nisip si sa le instalam o cada in colivie, deoarece acorda o mare atentie igienei si se spala cu multa placere.
Hrana lor o constituie semintele mici, mei, paltin, dar nu refuza nici verdeturile. Sa nu uitam nici de alimentatia cu legume, ce include salata, morcov, spanac. Le place foarte mult si cascavalul sau ouale fierte, precum si merele taiate marunt.
Pescarusii Japonezi sunt buni "parinti adoptivi"
Iau sub ocrotirea lor ouale, chiar si puii pitigoilor, pe care le cresc ca si cum ar fi ai lor. Se impaca foarte bine cu speciile inrudite. Se inmultesc foarte usor, e mai bine daca clocirea are loc in scobituri acoperite, inchise. Este indicat ca in timpul clocirii sa fie tinuti cate doi, deoarece au prostul obicei de a se aseza toti in aceeasi scobitura, distrugandu-si astfel cuiburile.
Femela depune in jur de 4-6 oua pe care cloceste in aproximativ 16 zile. Puii parasesc cuibul la varsta de 3 saptamani, cand corpul lor este deja complet acoperit de pene. Puii independenti nu-i deranjeaza pe parinti la urmatoarea clocire.
Text preluat de pe forumul
animale.ro